Gedeon napja van. | 2024.03.28

Aranycsempészeket fogtak el Röszkén

2017-10-12 09:11:29

Aranycsempészeket fogtak el a röszkei határátkelőhelyen. Egy osztrák férfi és egy török nő összesen csaknem 900 grammnyi arany ékszert próbált illegálisan Magyarországra behozni - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

    Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek Röszkén, a szigorított átvizsgálás során az első ülések közötti könyöklő hátsó tároló rekeszében 334 grammnyi arany ékszert - karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket - találtak.
    Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén, aki kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni az országba.
    A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányokat lefoglalták, a járművezetők ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.
    Az elmúlt néhány hétben a pénzügyőrök két hasonló bűncselekményt derítettek föl Röszkén, augusztus végén 1200, szeptember elején 530 grammnyi arany ékszert próbáltak Magyarországra csempészni.