Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bokros Csomag MoMa Lajos fasisztázik

2017-10-04 06:05:55

MoMa Lajos, alias Bokros Lajos most éppen fasisztázik. A kommunista bélyegek használata mellett felháborodva beszél a gaz, fasiszta Orbán kormányról, amely szerinte kulturálisan és erkölcsileg megbukott. Egy régi magyar közmondás szerint, nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy kimondta. Bokros MoMa Csomag Lajosnál kevesebb kártékonyabb ember tevékenykedik a közéletben. A rendszerváltás után négy évvel, az 1994-ben hatalomra jutott Horn Pufajkás Gyula posztkommunista miniszterelnök pénzügyminisztereként, gazdaságilag több évtizedre padlóra küldte a magyar családokat.

Az erkölcsi magasságokban lebegő Bokros Csomag MoMa Lajos 1995. első felében érvénybe lépő gazdasági stabilizációs törvényével elvette a magyar emberektől azt a kis koncot is, ami a kommunista rablóbanda harácsolása után megmaradt.

A Bokros-csomag megszorítása:

- Nyolc százalékos vámpótlékot vetett ki minden árura.  

- Kilenc százalékkal leértékelte a forintot és bevezette a forint csúszóleértékelését, ami irdatlan nagy inflációt eredményezett. Az amúgy is alacsony bérek vásárlóértéke a béka feneke alá került. 

- Megszüntette a felsőoktatás ingyenességét. 

- Megszüntette az ingyenes fogászati ellátást. 

- Leépítette a teljes magyar oktatást! Tanárok ezreinek szűnt meg az állása. Csak a felsőoktatásból 9.000 munkavállalót küldtek el! 

- Jelentősen leszűkítette a gyermekgondozási segélyre, családi pótlékra, gyermeknevelési segélyre jogosultak körét.

- Csökkentette a gyógyszerek állami támogatását. 

- Felgyorsították a privatizációt! Amit még nem loptak el a kommunisták, azt most megtették. A világon egyetlen kormány – kivétel Horn Pufajkás Gyula kormánya – nem adta volna el országa energiaszektorát! Külön képletet dolgoztak ki a villany-, gáz árának évenkénti emelésére. Magyarországon akkor is emelkedtek az energiahordozók árai, amikor a nemzetközi piacon csökkent.

- Ezzel (Bokros-csomaggal) ugyan sok rövid távú problémát megoldottak, ám hosszabb távon helyrehozhatatlan károkat okoztak a gazdaságnak és társadalomnak – írta Járai Zsigmond.

Bokros a CEU-n tanít, és lelkes támogatója a soros-tervnek. Azok közé tartozik, akik muszlim migránsokat akarnak az országba telepíteni. Bokros és elvtársai 1995-ben tönkre tették az országot. Hányszor akarják még ezt megtenni?

(di)