Auguszta napja van. | 2024.03.29

Felfüggesztett börtönre ítélték a kórházi ápolókra támadó orosz férfit Keszthelyen

2017-10-02 18:23:00

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerősen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.

    Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késő este egy hévízi szálloda bárjában italozott. A nagy mennyiségű szeszes italtól erősen ittas állapotba került, emiatt a bárszékről a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvő férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért - tartva attól, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett - mentőt hívtak. 
    A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. A vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott és futni kezdett a CT-berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónőt, a kollégája segítségére siető mentőápolót pedig két kézzel ellökte. 
    A tomboló férfit további segítséggel sikerült csak megfékezni, az erőszakos indulatkitörései miatt kihívott rendőrök is csak "kényszerítő eszköz" alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben.
    A tettét elismerő orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és tíz nappal a cselekménye után bíróság elé is állította.
    A Zalaegerszegi Törvényszék az MTI megkeresésére közölte: pénteken a Keszthelyi Járásbíróság jogerősen négy hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az orosz állampolgárt.