Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lengyel kormányfő: az uniós ügyeket illetően közös Magyarország és Lengyelország álláspontja

2017-09-21 15:19:10

Az európai uniós ügyeket illetően egybeesik Magyarország és Lengyelország álláspontja - jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén a lengyel kormányfő, hangsúlyozva, hogy a lengyel fél nagy reményeket fűz Orbán Viktor pénteki varsói látogatásához.

    "Nagy reményekkel tekintünk Orbán Viktor látogatása elé" - mondta újságírói kérdésre válaszolva Beata Szydlo. "Nem titkoljuk, hogy a két országnak közös az álláspontja az Európai Unióban jelenleg zajló ügyeket illetően" - fűzte hozzá. 
    Mint mondta, a magyar miniszterelnökkel többek között a kétoldalú kapcsolatokról, a lengyel-magyar projektekről fog tárgyalni, és biztonsági kérdésekre, valamint uniós témákra is kitérnek. Ezek között Beata Szydlo a kiküldött munkavállalók kérdéskörét, valamint a migrációt emelte ki. 
    A lengyel kormányfő megjegyezte, hogy 2015 októbere óta, amikor őt beiktatták, Orbán Viktor először tesz hivatalos látogatást Lengyelországban, eddig ugyanis csak a visegrádi csoport (V4) csúcstalálkozói alkalmából és más események kapcsán utazott oda.
    A PAP lengyel hírügynökség értesülései szerint Orbán Viktor a szejm és a szenátus elnökével is találkozik Varsóban.