Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kötelező betelepítést valós veszélynek látják az emberek

2017-09-16 18:36:00

Kiszelly Zoltán politológus szerint az emberek a migránskérdést, a kötelező betelepítést valós veszélynek látják.

    A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában azt mondta: a magyarországi ellenzék ezt nem látja be. Másrészt a balliberális ellenzék támogatás reményében a brüsszeli elvárásoknak próbál megfelelni, a Jobbik meg azt gondolja, ha támogatják a bevándorlásbarát politikát, azzal baloldali szavazókat is meg tudják nyerni.
    A politológus kiemelte, hogy kezdetben még 307 ember befogadásáról volt szó, majd ebből lesz mintegy 1300, s "nem tudjuk hol lehet a vége". Ezt az emberek - különösen a terrortámadások, a Nyugat-Európában látható folyamatok miatt - valós veszélynek látják.
    Ráadásul Kiszelly Zoltán szerint látszik, hogy Európa-szerte népszerűtlen a szétosztási mechanizmus, hiszen mostanáig a 120 ezer emberből is alig vettek át pár ezret. Brüsszel és Berlin nem akarja beismerni, hogy Európa nem kér ebből a megoldásból - jegyezte meg a szakértő, kifejtve: Németország szeretne nagy számban importálni olcsó munkaerőt, míg Brüsszel - ahol "Soros Györgynek nagyon erős befolyása van" - a nemzetállamok hatáskörének csökkentésével akarja növelni hatalmát.