Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bartal Tamás: gyorsabb és olcsóbb lesz közművek bekötése

2017-09-11 08:46:28

Gyorsabban és olcsóbban köttethetik be a közműveket az emberek, miután szeptembertől nem csak egy szolgáltatótól rendelhetik meg az ilyen munkákat - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

    Az államtitkár emlékeztetett, a kormány átfogó programot indított, amelynek első lépéseként - júliustól - díjmentessé tették a közműcsatlakozásokat. Így akár több millió forintot is megspórolhatnak a fogyasztók.
    Hozzátette, szeptember elejétől ez a program kiegészült azzal, hogy a közműcsatlakozások kiépítését nem csak egy cég végezheti el, vagyis a piacot liberalizálták.
    Létrehoztak egy nyilvántartás, amelyen feltüntetik a jelentkező vállalkozások nevét, és közülük válogathatnak a megrendelők.
    A kormány azt várja, hogy ettől a lépéstől jelentősen csökken majd a szolgáltatás ára, miközben jobb és olcsóbb munkát kaphatnak a megrendelők.
    Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke a műsorban elmondta, csak azok a vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a szükséges jogosultságokkal, és ezeket referenciákkal tudják igazolni. Jókor jött az új szabályozás, mert nagyon megszaporodtak a munkák az utóbbi időszakban, a szolgáltatók köre viszont szűk volt.