Auguszta napja van. | 2024.03.29

Előzetesbe került az a férfi, aki leszúrta, s egy táskában elásta áldozatát

2017-09-10 20:40:00

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a gyanú szerint májusban leszúrta, majd egy táskába rejtette és elásta áldozatát Budapesten - közölte a Fővárosi Törvényszék vasárnap az MTI-vel.

    A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap a szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelte el az előzetes letartóztatást; a férfit emberölés bűntettével gyanúsítja a nyomozó hatóság - olvasható a közleményben.
    V. Zsolt a gyanú szerint májusban egy vita utáni dulakodásban legalább 70 késszúrással megölte a sértettet, a holttestet egy nagyméretű vízhatlan táskába tette, majd Budapest XI. kerületében, egy fás, bokros területen elásta.
    Közölték: a bíróság megállapította, hogy az emberölés bűntettének megalapozott gyanúját többi között a helyszíni szemle adatai, a telefonszolgáltatók válaszai, a tanúvallomások és a gyanúsított beismerő vallomása támasztják alá.
    A bíróság a végzés indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény rendkívül súlyos, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és a társadalomra kiemelkedően veszélyes. A bíróság megállapította a szökés és elrejtőzés veszélyét, amelyet - mint írták - csak az előzetes letartóztatás zárhat ki.
    A gyanúsított előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb október 10-ig tart.
    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján szombaton közölte, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves férfi ellen. Ismertették: korábban bejelentést kaptak arról, hogy május 17-én újbudai tartózkodási helyéről eltűnt egy fiatal férfi. Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.
    A BRFK nyomozói keresőkutya segítségével hétfőn a XI. kerületben egy fás, bokros területen elásva találták meg az eltűnt ember holttestét. A helyszínelésnél megállapították, hogy a férfit "brutális módon ölték meg, testén hetven késszúrás található". A nyomozók csütörtök reggel saját lakásában elfogták a 31 éves budapesti V. Zsoltot, aki a gyanú szerint megölte az eltűnt férfit.