Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi: kinyílt a kapu a felső határ nélküli kvóták előtt

2017-09-10 10:29:00

Az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntése kinyitotta a kaput azelőtt, hogy egy felső határ nélküli automatizmus szerint osszák el a migránsokat az uniós tagállamok között - mondta Bakondi György miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

    Bakondi György hangsúlyozta, a magyar kormány nem támogatja ezt a rendszert, amely szerinte kísértetiesen hasonlít Soros György tervére.
    Kiemelte, a közép-európai térség történelmi múltja eltér a nyugat-európai, bevándorlással folyamatosan érintett társadalmakétól, ezért itt jobban érzékenyek a nemzeti szuverenitásra, vagyis arra, hogy saját dolgaikat végre saját maguk tudják rendezni.
    Ezek az országok nehezen tudják elképzelni, hogy egy brüsszeli központból hozzanak meg olyan intézkedéseket, amelyek jelentősen meghatározzák személyes biztonságérzetüket, valamint országuk közbiztonságát és közegészségügyi helyzetét is - fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve, ezzel egy időben nem igazak azok a külföldi kritikák, amelyek szerint Magyarország egyáltalán nem hajlandó a befogadásra, hiszen évente 4-500 valódi menedékkérőt enged az országba.