Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nagy Kata költőt választották a JAK új elnökévé

2017-09-05 16:23:00

Nagy Kata költőt választották a József Attila Kör (JAK) új elnökének a szervezet tisztújító közgyűlésén Szigligeten. 

    A nagy hagyománnyal bíró, több évtizedes múltra visszatekintő, fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetnek 12 év után van újra női elnöke, akinek mandátuma január elsejétől három évre szól - olvasható a JAK internetes oldalán (jozsefattilakor.hu). 
    Nagy Kata 1986-ban született Dunaföldváron. 2005 óta rendszeresen jelennek meg versei. Első verseskötete 2016-ban Inkognitóablak címmel jelent meg a JAK-füzetek sorozatában. 2012 óta a JAK tagja.
    A közgyűlésen lemondott a JAK eddigi elnöksége, így a tagok új tisztségviselőket választottak. Az új elnökséget Bende Tamás, Czinki Ferenc, Deres Kornélia, Hutvágner Éva és Urbán Ákos képviseli. Kassai Zsigmond hivatalosan szeptember 30-ig tölti be még a JAK titkári pozícióját, utódját az új vezetőség keresi.
    A közgyűlésen a JAK új tagokat is választott Bakos Gyöngyi, Gondos Mária Magdolna, Halász Rita, Harag Anita, Imre Ábris, Kustos Júlia, Németh Gábor Dávid, Papp-Zakor Ilka, Pencs Attila, Posta Marianna és Somorjai Réka személyében - olvasható az összegzésben, amely szerint a jelenlegi elnök, Gaborják Ádám 2017 végéig, Nagy Kata munkába lépéséig tisztségben marad. Két cikluson, összesen hat éven át vezette a szervezetet.