Zita napja van. | 2024.04.27

Tatabánya 750 millió forintot nyert a közösségi művelődés fejlesztésére

2017-09-04 19:40:24

Hétszázötven millió forintot nyert pályázaton a közösségi művelődés fejlesztésére Tatabánya - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a polgármester.

    A vissza nem térítendő támogatás segítségével olyan beruházások és fejlesztések valósulhatnak meg a közösségi művelődés területén, amelyekre évtizedek óta nem volt példa - mondta Schmidt Csaba.
    Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: 250 millió forint fordítható Tatabánya öt városrészi művelődési intézménye - közülük három nemzetiségi hagyományokat ápol - közösségi tereinek felújítására, 170 millió forint pedig az eltervezett programokhoz szükséges tárgyi eszközök beszerzésére. A pályázatban foglaltak megvalósításának végső határideje 2020. december 31. - tette hozzá Bencsik János.
    Salamon Hugó, a Vértes Agorája kulturális műhely szakmai igazgatója elmondta, hogy az említetteken túl 210 millió forintra pályázatokat írnak ki programok és közösségi célok megvalósítására, ahol bármely helyi művelődési intézmény, civil szervezet, egyesület vagy közösség indulhat, amennyiben Tatabányán regisztrálták és helyben működik. A maradék 120 millió forint a programot lebonyolító menedzsment költségeire fordítható. A Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című pályázatot 2016-ban hirdette meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 45,644 milliárd forint volt. A felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.