Emma napja van. | 2024.04.19

Megemeli éves előrejelzését a Duna House Holding 

2017-08-25 15:58:00

Az erős második negyedévi pénzügyi eredmények miatt megemeli a Duna House Holding az év egészére vonatkozó adózott eredmény előrejelzését - közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a második negyedévben az adózott eredmény 288 millió, a működési eredmény (EBIT) 253 millió forint volt. Az adózott eredmény az első fél év végére elérte az 535 millió forintot.
    Ezért a Duna House Holding vezetősége 850 millió-1 milliárd forintra emeli a március 5-én közzétett, az év egészére vonatkozó, az ingatlanfejlesztési tevékenység nélkül számított 750 millió-1 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését - közölték.
    Kiemelték azt is, hogy a lengyelországi tevékenység a második negyedévre elérte a fordulópontot, a tavaly megvásárolt Metrohouse hálózat most először nyereségessé vált.
    A közlemény szerint a legkiugróbb a hitelközvetítés eredménye, az előző év második negyedévének 82 millió forintos eredményét mintegy 90 százalékkal növelték, így 155 millió forintos működési eredményt értek el. A javulás oka főként a Magyarországon és Lengyelországban közvetített hitelvolumen, valamint Magyarországon a lakástakarékpénztári volumen növekedése, továbbá a lengyelországi Metrofinance működési hatékonyságának javulása.
    A cégcsoport 2016-ban alapította meg alapkezelőjét, amely az első nyilvános, nyíltvégű lakóingatlan alapot jegyzi. Jelenleg az Impact Lakóingatlan Befektetési Alap 1 éves hozama nettó 9,2 százalék, amely az összes nyilvánosan jegyezhető magyarországi ingatlanalap közül a legmagasabb éves hozam.
    A befektetési alap nettó eszközértéke ez év június 30-ra 1,6 milliárd forintra, a második negyedéves jelentés időpontjára pedig 1,83 milliárd forintra nőtt - közölte a Duna House, hozzátéve, hogy a kiemelkedő teljesítmény miatt bíznak abban, hogy a nettó eszközérték a következő időszakban tovább nőhet.
    A közleményben tájékoztattak arról is, hogy a Duna House több mint 400 új lakás építésébe is belekezdett négy helyszínen Budapesten.
    A társaság magyar számvitel szerinti, 2016. évi egyedi beszámolóját 62,85 millió forint veszteséggel és 3,2 milliárd forint mérlegfőösszeggel hagyta jóvá a közgyűlés. A nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) szerint a Duna House csoport 1 milliárd 145 millió forint konszolidált eredménnyel zárta a tavalyi évet, mérlegfőösszege 5,992 milliárd forint volt.
    A Duna House részvényeivel tavaly november 11. óta kereskednek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában, a papírok a csütörtöki kereskedést 3713 forinton zárták. Az eddigi legmagasabb árfolyamuk 4088 forint, a legalacsonyabb 3250 forint volt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó