Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kolduló hajléktalant bántalmazó férfi ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

2017-08-23 12:11:00

Vádat emelt egy kolduló hajléktalant és annak barátját durván bántalmazó férfi ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte a vádhatóság szerdán közleményben az MTI-vel.

    A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, felfegyverkezve elkövetett rablás és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűncselekménye miatt emelt vádat a 32 éves férfi ellen. A férfi tavaly májusban támadott meg egy kolduló hajléktalant a budapesti VII. kerületi Király utcában, miután kérésére nem adta át neki a bevételét, egy műanyag pohárban gyűjtött mintegy 900 forintot.
    A vádlott előbb ököllel ütötte meg a hajléktalant, majd a segítségére siető barátját pillangókéssel mellkason szúrta, később még kétszer fejbe rúgta a járdaszegélyen ülő hajléktalant, akinek két foga kitört.
    A vádlott összeszedte a szétgurult pénzt, és "a nadrágjába törölt véres kést zsebre téve" távozott a helyszínről, azonban a járókelők hívására a rendőrök a közelben elfogták. A többszörös visszaeső vádlott jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, a tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel 22,5 év fegyházbüntetés is kiszabható - írta a Fővárosi Főügyészség.