Gedeon napja van. | 2024.03.28

Debreceni virágkarnevál: tizennégy virágkocsi a karneváli menetben

2017-08-20 16:10:00

 

Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a 48. virágkarnevál a cívisvárosban.

 

    A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot - köztük félmillió Hollandiából érkezett dáliát - és több mázsa szárazvirágot használtak fel. 
    A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthetik az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatják szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira. 
    Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői.
    Szavazni 18 óráig lehet, az eredményt este a Karneváléj című arénashow kezdetén jelentik be a Nagyerdei Stadionban.
    Ugyancsak ott derül majd ki, mely művészeti csoportokat díjazza a karnevál díszvendégeiből álló zsűri. Az idei virágkarneválon tíz hazai mellett tíz külföldi tánc- és hagyományőrző csoport vonult fel, és mutatta be produkcióját nagy tapsot kiváltva a felvonulási útvonal két oldalát zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt. 
    Az esti Karneváléjen húszezer néző előtt kétezren lépnek színpadra, az idei virágkarnevál az Egyetem téri tűzijátékkal fejeződik be Debrecenben.