Andrea napja van. | 2024.04.18

Újra fix CT működik az ajkai kórházban

2017-08-17 16:01:00

 

Új computer tomográf (CT) kezdte meg működését az ajkai Magyar Imre Kórházban, ahol a korábbi berendezést júliusban leállították.

 

    Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója csütörtökön az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta: az úgynevezett tizenhat szeletes CT révén az ajkai és a környékbeli betegek gyors és szakszerű diagnosztikai készülékhez jutottak. 
    A főigazgató kiemelte, a berendezés a daganatos betegségek korai felismeréséhez, baleseti és ideggyógyászati vizsgálatokhoz is szükséges. Hozzátette: a készülék a kórház tulajdonába került.
    Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP), a Veszprém megyei önkormányzat alelnöke felidézte: július elején az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság határozata értelmében leállították a korábbi CT működését annak kora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból. 
    Hozzátette, rövid ideig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban látták el a betegeket, július 24-től pedig ideiglenesen egy mobil CT-vel végezték a vizsgálatokat az ajkai kórházban. Az átmeneti időszakban - amint azt a kórház főigazgatója is megerősítette - egyetlen vizsgálat sem maradt el.
    Fenyvesi Zoltán arról is beszélt: ma Magyarországon 104 CT és 65 MR berendezés működik, 2010 óta az előbbiek száma 42 százalékkal, az utóbbiaké 117 százalékkal nőtt.