Emma napja van. | 2024.04.19

Francia dallamok Kolorcountryban, tánckurzus Kolorcityben

2017-08-16 10:45:29

Myrtill és a Swinguistique lépett fel a Kolorcountry következő állomásán, Edelényben, Kazincbarcikán pedig folytatódtak a Táncos Szakmai Hét kurzusai a Mezey István Művészeti Központban augusztus 15-én.

A szakmai hét programjai augusztus 14-e és 18-a között tartanak. Kedden Kugler Zsolt táncos, koreográfus, valamint Bencs Zoltán, a Flash Táncstúdió vezetőjének kurzusain vehettek részt az érdeklődők.

A programok délután a Völgy parkban, a Kolor Kölyökszigeten „Kézműves bütyköldével”, és Kolor Art Visuallal folytatódott, majd a Kolorcountry következő állomásán, Edelényben Myrtill és a Swinguistique lépett fel este hat órától. A programon előbb Hadobás Pál, az Edelényi Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhely igazgatója mondott beszédet, amiben kiemelte, hogy Edelényben már évek óta szerveznek programokat a Kolorfesztivál alatt, a Kolorcountry kezdeményezésnek viszont azért örült, mert a reménye szerint ez még a korábbinál is szorosabbra fűzi majd az együttműködést a térség települései között, ami a hosszú távú jó kapcsolat alapja.
Micheller Myrtill és zenekara 2011-ben alakult, műsoruk a XX. század Franciaországának hangulatát idézi fel francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. A Kolorfesztiválra a kezdetek óta rendszeresen visszatérő együttes zenéjével igazi francia hangulatot varázsolt a Borsodi Tájház udvarán.

Az 5. Kolorfesztivál keddi programjait este héttől a nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykarának koncertje zárta a Szent Család Templomban, Kazincbarcikán.

A színes programok szerdán is folytatódnak: a Kolor Kölyöksziget „Játékos tudomány” bemutatóval, sportvetélkedővel és a népszerűvé vált „Kézműves bütyköldével” várja a gyerkőcöket. Szuhakállóba pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar hozza el a halhatatlan együttes örökzöld dalait.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó