Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Botka László le akarja bontani a kerítést

2017-08-10 16:20:28

A Fidesz szerint bár Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kettős beszédet folytat a témában, valójában arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést.

    Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Botka László sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A szegedi polgármester kérdésre elmondta: a balkáni menekültútvonalat az EU-török megállapodás zárta le, nem pedig a magyar határon emelt kerítés. Szerinte az EU késlekedése és "a gyűlöletkeltő orbáni propaganda" félelmet keltett a magyarokban, és amíg ez a félelem fennáll, a kerítést nem lehet lebontani.
    A Fidesz közleményében az áll: bármilyen kettős beszédet is folytat Botka László, a valóság az, hogy ő és az MSZP minden erejével arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést és bevándorlókkal árassza el Magyarországot. Botka először a Reutersnek adott interjúban ismerte el, hogy ha a szocialisták kerülnek hatalomra, akkor azon lesznek, hogy minél gyorsabban lebontsák a kerítést, majd erre Brüsszelben személyesen is konkrét ígéretet tett - írta.
    Csak arra van garancia, hogy amíg a Fidesz-kormány hivatalban van, a déli határokat védő kerítés állni fog, a kabinet "tovább harcol a betelepítési kvóták ellen", és továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát - fogalmazott Hidvéghi Balázs.