Csongor napja van. | 2024.04.16

Kazincbarcika polgármesterének 2. számú lakossági tájékoztatója

2017-08-10 12:39:00

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a BorsodChem Zrt. DNT üzemének területén 2017. augusztus 9-én bekövetkezett műszaki hiba és annak elhárítása közben a lakosság nem volt veszélyeztetve, a műszaki mentés az éjszaka folyamán is a Katasztrófavédelmi Hatóság és a BorsodChem Zrt. szakembereinek folyamatos kontrollja alatt, teljes biztonságban zajlott.


Gázkiáramlás, vagy egyéb veszélyeztető hatás a hibaelhárítás közben nem állt fenn, valamint az érintett üzem területén is megszűnt a közvetlen veszélyhelyzet.
Jelenleg az érintett műtárgyak és eszközök kezelése, elszállítása van folyamatban, melynek ideje alatt egyéb üzemi, illetve lakott terület továbbra sincs veszélyeztetve. Ennek ellenére kérem, hogy folyamatosan figyeljék hivatalos tájékoztatásainkat, értesítsék ismerőseiket, szomszédjaikat, ezen közlemény tartalmáról, megelőzve a félretájékoztatást.

Továbbra sincs tennivalójuk, a további eseményekről, illetve az esetlegesen végrehajtandó védekezési tevékenységről a helyi média (Rádió Top, KVTV, képújság, önkormányzati honlap,
kolorline.hu), a hivatalos hatósági szervek szükség esetén azonnal tájékoztatják a lakosságot.


Kazincbarcika, 2017. augusztus 10. 9 óra 30 perc

KÉREM, FIGYELJÉK FOLYAMATOSAN HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁSAINKAT!

Szitka Péter
polgármestera