Emma napja van. | 2024.04.19

Tizenegy ország csapataiban szerepelnek magyar vízipólósok

2017-08-10 10:26:00

Nemcsak hazai színekben, hanem tíz más nemzet csapataiban is szerepelnek magyar vízilabdázók a budapesti masters világbajnokságon.

    A Felvidékről érkezett pöstyéni vízipóló együttes összeállításában olyan nevek tűnnek fel, mint Salát Péteré és Cifra Jozefé, vagy a román SC Brenntag csapatában Moldvai Istváné. 
    Az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmet nyert Kásás Zoltán az amerikai Blue Thunder Mst.-ben játszik, mivel a 70 év felettiek kategóriájában nem nevezett magyar gárda, ugyanakkor a masters vb kiírása csak azt követeli meg, hogy a résztvevők abban az egyesületben szerepeljenek, ahol igazolt versenyzők, a csapat nemzetiségére vonatkozóan viszont nem ír elő kötelezettséget.
    Hasonló okokból erősíti az olasz ASG Argentariót a magyar női válogatottal 1994-ben világbajnok Rafael Irén is. Az sem váratlan, hogy a júliusi elit vb-n ötödik magyar női nemzeti együttes kulcsemberének, Bujka Barbarának a testvére, Viktória az Eimsbütteler TV csapatában pólózik a vb-n, hiszen édesapjuk korábban Németországban légióskodott.  
    Az 1956-os kivándorlási hullámmal magyarázható, hogy amerikai, kanadai, ausztrál és brazil pólós gárdákban is lehet magyar nevű játékosokra bukkanni. Az már meglepőbb, hogy a magyar válogatottal a kilencvenes években Eb-aranyérmes Vincze Balázs a török Galatasarayban dobálja a gólokat - Persely József társaságában. A cseh Old Boys Prague-nál is olyan vízilabdázók találhatók, mint Hornak Péter és Fodor Vlado, vagy a finn Helsingforsnál Guth Attila és Klima András.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó