Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kádár-kori vámpírtörténetet forgat Bodzsár Márk

2017-08-01 16:58:00

Drakulics elvtárs címmel az 1970-es évek Magyarországán játszódó romantikus vámpírtörténetet rendez Bodzsár Márk. A Magyar Nemzeti Filmalap 449 millió forintos támogatásával, Nagy Zsolt főszereplésével készülő film forgatása októberben kezdődik.

    A film története szerint Drakulics elvtárs nyugatról látogat haza a Kádár-kori Magyarországra, és rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül: titkosszolgálati megfigyelése során bontakozik ki a szerelem közte és a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnő között - olvasható a Filmalap keddi közleményében. 
    Az alkotók szerint a romantikus komédia kém- és vámpírfilmes elemeket vegyít, és olyan szemszögből mutatja meg a Kádár-korszakot, amilyenből korábban még nem láthatták a nézők.
    A közlemény azt is kiemeli, hogy Lugosi Béla, a harmincas évek hollywoodi sztárja óta Nagy Zsolt lesz az első magyar színész, aki vámpírt alakít a mozivásznon.
    A film rendezője Bodzsár Márk, akinek az Isteni műszak után a Drakulics elvtárs lesz a második mozifilmje. A forgatókönyv megírásában Jakab Juli és Tasnádi István dramaturgként segítették, a film producerei Pék Csaba és Tőzsér Attila, operatőre Reich Dániel, látványtervezője Ágh Márton, vágója Kovács Zoltán lesz.
    A Drakulics elvtárs a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba.