Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egyedi kiállítás nyitja az 5. Kolorfesztivált

2017-08-01 07:59:00

Holnap Krajnyák Csaba Ferrari-magángyűjteményének kiállításával rajtol az ország legszínesebb programsorozata, az 5. Kolorfesztivál. Krajnyák Csaba évek óta szenvedélyesen gyűjti a Ferrari-márkához kapcsolódó kincseket. Féltve őrzött tárgyait ilyen formában még sosem mutatta meg a nagyközönségnek. Kizárólag a barátok, közeli ismerősök láthatták. 

Augusztus 1-jén 16 órakor egy old timer autó is érkezik a nem mindennapi tárlat megnyitójára, a Rákóczi térre. A kiállítás a Kolor Galériában (volt bank épülete) a fesztivál végéig, augusztus 20-áig tekinthető meg minden nap 10.00-18.00 között. A program díjtalan.

Augusztus 2-án, kedden tízedik alkalommal nyitja meg kapuit a Fignár Fesztiváludvar Dubicsányban.

A hagyományokhoz híven idén is kiállításmegnyitókkal kezdődik az a programsorozat, amelynek a Fignár házaspár ad otthont. A rendkívül hangulatos családi ház udvarán helyet kapnak kovács- és fotóművészek alkotásai és a Heszalaga Vizso Deák Művészeti Műhely munkái is. Az esemény 17 órakor kezdődik, ezzel párhuzamosan nyit a Magtár Galéria, amely a dubicsányi emberek életét mutatja be az érdeklődőknek. Majd a Vodku zenekar szórakoztatja a résztvevőket, akik eközben finomabbnál finomabb borokat kóstolhatnak. Az elmúlt évekhez hasonlóan lesz automata antikvárium és kézműves vásár is. A napokban a helyi asszonyok már készítik azt az 1500 darab töltött káposztát, ami minden évben igazi kulináris élménnyé varázsolja a jubiláló Fignár-udvart. 

Az udvar házigazdái szívesen vesznek használt könyveket, továbbá kutyaeledelt is, hiszen egy menhelynek kívánnak segíteni a felajánlásokkal.