Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2017-07-31 18:02:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Kontinensünket időjárási szempontból egy hullámzó, helyzetét alig változtató frontzóna osztja két részre. A front mentén nem mindenütt erőteljes a gomolyfelhő-képződés, leginkább az Alpok környezetében alakulnak ki záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás is előfordul. A Brit-szigeteken is több helyütt csapadékos az idő, arrafelé a csúcshőmérséklet többnyire a 20 fokot sem éri el. A front vonalától keleti, délkeleti irányban azonban nagy területet tölt ki a szaharai eredetű meleg levegő. Spanyolországtól egészen Lengyelország északi határáig, illetve Bulgária, Románia térségéig kánikula van, sőt a Mediterráneumban forróság uralkodik, Spanyolországban pedig néhol 40, 42 fokot mérnek. Kedd estig hazánkban is fokozódik a hőség.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig
    -----------------------------------------------
    Alapvetően napos, csapadékmentes időre van kilátás, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. A déli, délkeleti szél kedden néhol megélénkül, a Kisalföldön egy-egy erős lökés is előfordulhat.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 34 és 38 fok között alakul, az Alföldön a magasabb értékekkel.