Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vona nem veszi emberszámba a nyugdíjasokat

2017-07-31 14:29:00

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a magyar nyugdíjasokat.

    Hidvéghi Balázs hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére hivatkozva tűrhetetlennek, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte azt a stílust, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik idős emberekről, ahogyan "gúnyolódik a magyar nyugdíjasok egy nagy részén, a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon".
    A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik elnöke pökhendi módon utasította vissza a kormánypárt bocsánatkérésre vonatkozó felszólítását.
    "A hatalomért és a pénzért mindenre képes a Jobbik elnöke, még arra is, hogy belegázoljon hárommillió magyar nyugdíjas becsületébe, önérzetébe, önbecsülésébe" - mondta Hidvéghi Balázs, aki ismét arra hívta fel Vona Gábort, kövesse meg azokat az idős embereket, akiket megsértett szavaival.
    Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat "a politika manipulációjától", két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját".
    Azzal kapcsolatban, hogy a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság hétfőre tervezett rendkívüli ülése - amelyen több téma mellett például a vizes világbajnokság tapasztalatairól, az orosz-azeri wifi-ügyről kértek volna tájékoztatást -, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a nemzetbiztonsági bizottság nem válhat kisstílű belpolitikai csatározások színterévé. A testületet inkább azért kellene összehívni, mert az illegális migráció komolyan növeli Európában a terrorveszélyt - tette hozzá. Szerinte az ellenzékiek nagy része nem hajlandó elfogadni, hogy "most vagyunk túl egy világraszóló sikeren", a vizes vb-n, és teljesen megalapozatlan állításokból próbálnak belpolitikai tőkét kovácsolni. 
    "Ebben mi nem fogunk részt venni. Ilyen értelemben mondtuk azt, hogy ezt a bizottsági ülést, úgy tűnik, a Soros-féle csapat hívta össze" - fogalmazott.
    Azt is mondta, messzemenőkig indokolatlannak tartja egy országgyűlési bizottság összehívását egy wifi-szolgáltató miatt.
    A Duna Aréna üzemeltetését firtató kérdésre Hidvéghi Balázs azt válaszolta: hamarosan döntés születik róla, egyúttal jelezte azt is, hogy el fogják végezni a terv szerint következő átalakításokat a létesítményben.
    Az állami vezetők bérplafonja érdekében indított népszavazási aláírásgyűjtésről a politikus azt mondta: "várjuk meg, mi lesz az aláírásgyűjtés vége". Azt ugyanakkor álságosnak, hiteltelennek nevezte, hogy "az ellenzék, amely korábban, amikor kormányon volt, sokmilliós fizetéseket hagyott meg, és egyébként a nyugdíjakat csökkentette, emelte az áfát (...) és a rezsiköltségeket", az most így próbál tőkét kovácsolni.