Emma napja van. | 2024.04.19

A Jobbik szerint az MSZP lenyúlta a kampányukat

2017-07-28 09:04:42

Az MSZP-DK és a Jobbik egymással versengve, elkeseredetten próbál politikai tőkét kovácsolni a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakaszának megépítéséből. A Jobbik csütörtökön közleményben tiltakozott az aláírásgyűjtés ellen. Mint közleményükben írták, az aláírásgyűjtés ötletüket lenyúló szocialistáknak, a kampány közeledtével ismét szemet szúrt a 26-os elkerülő jelenlegi állapota.

"Egyed Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselője felszólította a szocialistákat a „lopott megoldásokkal kampányoló”, „hiteltelen” aláírásgyűjtésüket azonnal fejezzék be."

Kedden Sajószentpéteren, az MSZP és a DK éltes hölgyeinek maroknyi csapata, KISZ-lány korukból kölcsönzött buzgalommal, egy lányként támogatta, ámulva hallgatta, Egyed Zsolt szerint a Jobbiktól lopott ötlettel kampányoló Gúr Nándort, a Cserehátról gazdagon távozó, a szegénység ellen harcoló bús, de inkább sunyi képű MSZP alelnökének világmegváltó szavait, akinek meghatározó szerepe van Borsod-Abaúj-Zemplén megye lezüllesztésében.

Háromszor vagy négyszer? Nem emlékszem hányszor, de egy párszor már megígérte az MSZP, hogy megépíti az elkerülőt! Akár ezt is mondhatná Gúr Nándor.

Gúr és elvtársai a baloldali szavazók feltétel nélküli lojalitását, gátlástalanul felhasználták egyéni érdekeik érvényesítésére, hatalmuk megtartására, gazdagodásukra, míg a rájuk bízott választókerületekre a nyomor, a kilátástalanság és az elnéptelenedés a jellemző. Törökbálintról szépnek tűnik a Cserehát festői tája, de az itt élőknek minden nap egy új kihívás a túlélésre.

"Az MSZP alelnökének, a Cserehát 2006-2010 közötti országgyűlési képviselőjének nincs mivel dicsekedni. 2010-ben nem választották újra, és a választókerületét rosszabb állapotban hagyta ott, mint ahogy megkapta. Ez volt a jellemző az országra is. 2010-es hatalomváltás után szembesült az új kormány az MSZP nehéz örökségével."

Gúr Nándor elfelejtette, hogy 2010 előtt több alkalommal ígérték a sajószentpéteri 26-os főút várost elkerülő szakaszának megépítését. 2008-ban a Népszabadságban a „A négysávos 26-os átrendezi a térséget „ című terjedelmes cikkben a jövő útjaként titulálták az elkerülőt. Mint mondták, a gépek indulásra készen állnak, és 2010-re Ózdig fog megépülni a négysávos út. A gépek nem indultak el, és egy kapavágás nem történt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét húsz évig uraló MSZP a folyamatos igérgetésen és hazudozáson túl még mélyebbre taszította a térséget.

2010-ben Felsőzsolcát és Miskolcot elöntő árvíz, a legnagyobb víz magasságának (LNV – vízügyi definició) megnövekedése, alkalmatlanná tette a korábban készült terveket. Át kellett terveztetni a Sajón átívelő hidakat, a nyomvonal egyes részeit, újra be kellett szerezni a hatósági engedélyeket. Ez a procedúra több évet vett igénybe.

Az MSZP és a Jobbik hataloméhsége nem ismer határokat. Míg az előbbi mindenáron vissza akar, az utóbbi pedig mindenáron hatalomra akar kerülni. Ezért bármire képesek, még arra is, hogy egymástól lopjanak kampánytémákat!