Auguszta napja van. | 2024.03.29

Minden jegy elkelt a Keszthelyi Nyári Játékokra

2017-07-27 18:39:00

Már az előadások kezdete előtt tíz nappal valamennyi jegy elkelt az idei Keszthelyi Nyári Játékokra. A keszthelyi Festetics-kastély parkjában ezúttal is a budapesti Centrál Színház vendégszerepel.

    Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója a csütörtöki első előadást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: nemcsak a színházi jegyek gyors fogyása, de a kastélymúzeum látogatottságának emelkedése is azt mutatja, hogy van igény a kultúrára. A keszthelyi múzeumegyüttest időarányosan idén már több mint 10 százalékkal többen keresték fel, mint tavaly, csak júliusban eddig 40 ezer belépőt váltottak, míg tavaly egész évben összesen mintegy 210 ezer látogató járt a kastélymúzeumban.
    A 18. éve hagyományosan a kastély parkjában kialakított nyári színpadon idén a francia Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak című vígjátékát játsza nyolc estén át a Centrál Színház társulata - mondta Puskás Tamás, a teátrum igazgatója. A közönségnek szánt "születésnapi ajándékként" idén emelt nézőteret állítottak fel, így az egy-egy estén helyet foglaló 600 néző mindegyike egyformán jól láthatja a színpadot.
    Hogy a korábbi évekkel szemben ezúttal miért csak nyolc előadást tartanak a kiemelkedően nagy érdeklődés ellenére, a direktor és egyben a darab rendezője elmondta: a vígjáték szereplői, Stohl András, Kovács Patrícia, Balsai Móni és Schmied Zoltán egész nyáron filmforgatásokon dolgoznak.
    A szerzőről azt mondta: "világhír felé igyekszik", és mostani darabja a tavaly decemberi bemutató óta a fővárosban is nagy sikerrel fut. "Leginkább a féktelen és végtelen önzésünkről" és az ebből fakadó hazugságáradatról szól az egyébként rendkívül mulatságos darab - foglalta össze Puskás Tamás.
    Mint elárulta, kivételesen már most tudni lehet azt is, hogy a jövő évi nyári játékokon milyen darabot láthat a közönség. Molnár Ferenc Delila című vígjátékát állítják majd színpadra, a mostani darabból két főszereplő, Stohl András és Balsai Móni pedig jövőre is játszani fog Keszthelyen.