Tivadar napja van. | 2024.04.20

KDNP: a magyar vélemény egyre inkább kivívja a tiszteletet Brüsszelben

2017-07-25 17:17:00

 

A kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa szerint fontos, hogy Magyarország részéről a nemzetközi szervezetekben elhangozzanak olyan vélemények, amelyek lényegesnek tartják a hagyományos értékek melletti kiállást. A kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője úgy látja: Brüsszelben egyre inkább kivívja a tiszteletet a magyar vélemény - például a migráció témáját illetően -, de a magyar álláspontot a hivatalos megnyilvánulásokban még kevesen követik. 

 

    Hoffmann Rózsa keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az Európa Tanácsban számos olyan témát tárgyalnak, amely Brüsszelben is napirendre kerül, s ezek között említette a migrációt. Azt tapasztalta, hogy a magyar vélemény erősödik, a tiszteletet már kivívta, de a hivatalos megnyilvánulásokban egyelőre még kevesen követik.
    Kritikai észrevétellel illette bizonyos újságíró szervezetek fellépését, mint mondta, rendszeresen hamis vádakkal illetik Magyarországot, s ez ellen tiltakozni kötelességük. Szerinte ez része annak a forgatókönyvnek, amelynek lényege Magyarország támadása, bírálata. 
    A KDNP-s politikus a Brüsszelben és az Európa Tanácsban jelenlévő kereszténydemokrata képviselők munkáját kiemelve szólt még a Frankofón Közgyűlésről is, s rámutatott: fontos, hogy Magyarország jelen legyen minden olyan szervezetben, amelynek hangja messzire hallatszik. A tömörülésnek hazánk 25 éve tagja - jelezte. 
    Hoffmann Rózsa kitért arra is, hogy Európa-szerte ma erős többségben vannak azok az álláspontok, amelyek szöges ellentétben állnak a kereszténydemokraták által kiemelten fontosnak tartott nemzet, haza és család gondolatával. Ezért is fontos, hogy elhangozzanak olyan vélemények, amelyek lényegesnek tartják a hagyományos értékek melletti kiállást - rögzítette Hoffmann Rózsa. 
    Arról, hogy az RMDSZ nőszervezetének ügyvezető alelnöke elítélte a sípoló nő szombati lerántását Tusnádfürdőn, azt mondta: a konkrét esetről a híreket látta csak, de megzavarni egy rendezvényt hangoskodással nem helyes. A reakciót firtató felvetésre azt mondta, ha úgy történt, ahogy a hírekben szerepel, nem tud vele egyetérteni.