Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bombafenyegetés miatt átvizsgálják az összes nemzetközi vonatot

2017-07-19 14:39:00

Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot szerdán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

    A közlemény szerint egy ismeretlen férfi tett telefonon bejelentést arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.
    A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.
    A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
    A Mávinform MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint délelőtt fél tíz óta ideiglenesen leállt a nemzetközi vonatok közlekedése az országos vasúthálózaton. A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat.
    Szerda éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani - tették hozzá.
    A vasúttársaság Vonatinfó alkalmazása szerint az érintett nemzetközi járatok többsége már 100-160 percet késik.