Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az MNB felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését

2017-07-19 09:58:00

Az MNB szerdától átmenetileg felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás Kulcs-Soft Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben - közöte a Magyar Nemzeti Bank.

    Az MNB piacmonitoring tevékenysége keretében észlelte, hogy a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. saját weboldalán, illetve a Budapesti Értéktőzsde honlapján vezetői feladatokat ellátó személy által kötött ügyletre vonatkozó információkat hozott nyilvánosságra. A társaság ugyanakkor a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen - bár ez szintén jogszabályi kötelezettsége lett volna - elmulasztotta közzétenni a rendkívüli tájékoztatást.
    A Kulcs-Soft Nyrt. mulasztása miatt az MNB haladéktalanul tájékoztatást kért a kibocsátótól. A társaság nyilatkozata és az MNB rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján a jegybank megállapította, hogy a Kulcs-Soft Nyrt. - a társaság érdekkörében felmerült okból - átmenetileg képtelen az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára. 
    A jegybank a jogsértő állapot megszüntetéséig függesztette fel a Kulcs-Soft Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. A jogsértő állapot megszüntetését követően az MNB haladéktalanul intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.