Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyarország és Izrael is fellép Soros fizetett szervezetei ellen

2017-07-17 12:44:00

Magyarország, és a hírek szerint Izrael is határozottan fellép Soros György fizetett szervezetei ellen - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ az Amnesty International izraeli és magyar szervezetének hétfői közleményére, amelyben aggodalmukat fejezték ki Orbán Viktor magyar és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egyre szorosabb szövetsége miatt.

    Az Amnesty International közölte: aggodalommal figyelik Orbán Viktor és Benjámin Netanjahu "egyre szorosabb szövetségét", mert mindketten "megbélyegző" kampányt folytatnak a jogvédő szervezetek és aktivisták ellen. Mint írták, a két politikus "gyűlöletet szít az egyetemes emberi jogok és közös értékek ellen", megpróbálja aláásni a jogvédő szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban, és megbélyegző kampányt folytat ellenük. 
    A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul közölte: Magyarország, és a hírek szerint Izrael is határozottan fellép Soros György fizetett szervezetei ellen. A közleményben azt írták: "Soros által pénzelt szervezet" az Amnesty International is. Hozzáteszik:Soros György fizetett aktivistái bevándorlók százezreit akarják behozni Európába, és lépten-nyomon támadják azokat az országokat, amelyek megvédik határaikat.
    Benjámin Netanjahu hétfőn érkezik hivatalos látogatásra Magyarországra.