Agrárkamara: a grillezéshez is a magyar terméket részesítik előnyben a fogyasztók
A fogyasztók a grillezéshez is egyre inkább a magyar terméket részesítik előnyben - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.
Kifejtette: Magyarországon a grillezés egyre népszerűbb, a gyártók ehhez igazodva igyekeznek a tudatosabb fogyasztói igényeknek megfelelő, egészségtudatosságot tükröző feldolgozott termékekkel megjelenni a piacon.
Az agrárkamara igazgatója felhívta a figyelmet, magas hőmérsékletnél érdemes figyelni arra, hogy a rácsra akkor tegyék rá a grillezendő terméket, ha a parázs már fehér, ilyenkor a füst nem nyomja el a fűszerezést, és egészségesebb az étel.
A grillezésnél a sertés- és baromfihúsok mellett egyre inkább használnak marhahúst is, sajtot, halat is - tette hozzá.