Emma napja van. | 2024.04.19

Kedvezményes kezességvállalási díjat vezetett be a Garantiqa

2017-07-04 10:56:00

 

Kedvezményes kezességvállalási díjat vezetett be a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., a vállalkozások egy éven keresztül, egyes esetekben közel 30 százalékkal csökkentett díjakkal, beruházási hitelek esetében akár díjmentesen vehetik igénybe a kezességvállalási szolgáltatást. 

 

    A cég keddi közleménye szerint mostanra minden hetedik vállalati hitelhez kapcsolódik Garantiqa kezességvállalás, az MFB-csoporton belül működő, hitelgaranciát nyújtó vállalkozás pedig fontosnak tartja, hogy minél több hazai kis- és középvállalkozás tudjon megfelelő forráshoz jutni vállalkozása fejlesztéséhez, működéséhez a kezességvállalás igénybevételével. Ennek érdekében döntöttek a kedvezményes díjak bevezetéséről egyelőre egy éves időszakra, amelynek végén a tpasztalatokat megvizsgálva dönthetnek az akció meghosszabbításáról. 
    A kezességvállalás szükségességét több kutatás is alátámasztja: a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) felmérése szerint például a hitelfelvétel során jelenleg is a nem megfelelő fedezetek jelentik a legnagyobb akadályt a vállalkozások számára. A Garantiqa saját felmérése is rámutatott, hogy minden 5. mikrovállalkozás, illetve minden 7. kisvállalkozás nem az igényelt mértékben jut banki finanszírozáshoz.
    Tavaly rekordévet zárt a Garantiqa: 21 százalékkal, 443 milliárd forintra növelte garanciaállományát, ami több mint 540 milliárdos hitelkihelyezést tett lehetővé a hazai vállalkozásoknak. Erre az évre 23 százalékos bővülést tervez a cég, ami az első hónapok adatai alapján teljesülhet is.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó