Emma napja van. | 2024.04.19

Patyi András: az NKE képzései a szolgálatot állítják a középpontba

2017-07-02 17:50:00

 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) képzései közvetlenül állami munkakörökre készítik fel a hallgatókat, közös bennük, hogy a szolgálatot helyezik a középpontba - mondta Patyi András, az intézmény rektora az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

    Az intézmény vezetője elmondta: a 2012-ben létrehozott egyetem a honvédelmi, rendvédelmi, államigazgatási és önkormányzati szerveknek képez friss munkaerőt. A középpontban a szolgálat áll, hiszen e pályák gyakorlása magas szintű önfeladást, áldozatvállalást igényel - tette hozzá.
    A szeptemberben induló ötéves, doktori végzettséget adó államtudományi mesterképzésről azt mondta: a szak célja az államtudományi ismeretek megfelelő súlyának megteremtése, valamint annak a modern ismeretanyagnak a beépítése a tanrendbe, amely az állammal szembeni új kihívásokra reagál. Az új mesterszakra több mint háromszoros a túljelentkezés, mind az első, mind a másoddiplomások részéről nagy az érdeklődés - mondta Patyi András.
    Tájékoztatása szerint a rendkívül széles társadalomtudományi alapozású szak valamennyi államigazgatási, önkormányzati és kormányzati munkakörre képesít. Tervek szerint a képzés elvégzése kötelező lesz állami vezetői beosztáshoz, de ez már független az egyetemtől - tette hozzá.