Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új gyűjtőállomásokkal és kerékpárokkal bővült a Mol Bubi hálózat

2017-06-30 14:38:00

További 11 gyűjtőállomásokkal és 200 kerékpárokkal bővült a Mol Bubi közbringarendszer, és nőtt a szolgáltatási terület is, így a vizes világbajnokság helyszínei is megközelíthetőek lesznek a kerékpárokkal - közölte a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. 

    Az önkormányzat és a BKK közös közleményében azt írták: a 95 millió forintos fejlesztés nyomán a Mol Bubi így már 123 helyszínen 1486 kerékpárral várja használóit. 
    A közlemény szerint az új gyűjtőállomások helyszíneinek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a korábban a BKK-hoz érkezett ügyféljavaslatokat is figyelembe vegyék, valamint a fejlesztések nyomán a vizes világbajnokság helyszínei is megközelíthetőek lesznek a kerékpárokkal. Új gyűjtőállomás létesült például a Duna Aréna előtt, a Forgách utcánál, az Árpád hídi metróállomás és a József Attila Színház mellett, a Párkány utca-Viza utca, a Kárpát utca-Tisza utca, a Népfürdő utca-Dunavirág utca, a Gogol utca-Pozsonyi út találkozásánál is. 
    A most lezárult fejlesztések nyomán a Mol Bubi bringákat már négy helyszínen lehet a Margitszigeten letenni és felvenni: a Centenáriumi emlékmű mellett lévő gyűjtőállomáson kívül a Hajós Alfréd uszodánál, a Palatinus strandnál és a zenélő kútnál. 
    Az új gyűjtőállomások és kerékpárok tovább növelhetik a Mol Bubi népszerűségét. A legnépszerűbb gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, az Erzsébet téren, a Kálvin téren, a Fővám téren, a Városháza Parkban, illetve a Szent Gellért téren működnek - írták.