Emma napja van. | 2024.04.19

Menczer: a magyar kormány tiszteletben tartja az Egyesült Államok beutazási korlátozási rendelkezéseit 

2017-06-28 09:06:36

 A magyar kormány tiszteletben tartja az Egyesült Államok beutazási korlátozásokkal kapcsolatos rendelkezéseit - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

    Menczer Tamás azt mondta: a magyar kormány amerikai belügynek tekinti az intézkedést; tiszteletben tartja más országok belügyeit, és ugyanezt várja el partnereitől is.
    A sajtófőnök kiemelte: az amerikai elnök célja, hogy megvédje az amerikai embereket, s növelje a biztonságot. Ez a cél pedig tiszteletreméltó - fogalmazott Menczer Tamás, hozzátéve: a magyar kormánynak is ugyanez a célja az illegális bevándorlással kapcsolatban.
    Menczer Tamás kitért arra is, hogy az európai biztonsági helyzet az elmúlt években folyamatosan romlott: csak idén több mint ötvenen haltak meg és több mint háromszázan sérültek meg terrortámadásokban. Hozzátette: nem szeretnék megijeszteni az embereket, de most különösen indokolt a külföldi utazások körültekintő megszervezése. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy utazás előtt a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon tájékozódjanak az adott országra vonatkozó tanácsokról. Azt kérik továbbá, hogy a konzuli szolgálat oldalán regisztráljanak konzuli védelemért, hogy baj esetén minél gyorsabban tudjanak segíteni a külképviseleteken dolgozók - mondta a sajtófőnök.