Emma napja van. | 2024.04.19

Szélvihar és zivatar okozott károkat több erdélyi településen

2017-06-23 18:01:00

 Fákat és villanypóznákat döntött ki, ezzel pedig autókat rongált meg és utakat zárt el a szélvihar pénteken több erdélyi településen, több helyen a tűzoltóságot riasztották, hogy kiszivattyúzzák a heves zivatarok idején elöntött pincékből a vizet - közölte az Agerpres hírügynökség.

    A Máramaros megyei katasztrófavédelem szerint több fa parkoló autókra dőlt pénteken a tomboló viharban Nagybányán. A felhőszakadással, heves széllökésekkel érkező vihar megbontotta egy tömbház tetőszerkezetét, faágakat szakított le, amelyek parkoló személygépkocsikra estek. Catalin Chereches, Nagybánya polgármestere szerint csak anyagi kár keletkezett, emberéletben nem esett kár.
    Fákat döntött ki a vihar a Beszterce-Naszód megyei Várorjánál is ezért a 17D jelzésű országúton péntek délben leállt a forgalom. Az erős szél miatt kidőlt fák mindkét sávot elzárták, a helyi katasztrófavédelmi alakulatok próbálják felszabadítani az utat.
    Besztercén egy személygépjárműre dőlt fa, a város történelmi központjában pincéket öntött el víz a heves esőzés következtében.    
    Kisrebrán (Rebrisoara), Királynémetiben (Crainimat) villanyoszlopokat döntött ki az erős szél, Szászszentjakabon (Saniacob) a templom melletti villanyvezetékek szakadtak le.
    Az országos hidrológiai intézet sárga jelzésű árvízriasztást adott ki pénteken több erdélyi folyó vízgyűjtő medencéjére. Az elsőfokú árvízkészültség Kolozs, Szilágy, Máramaros, Szatmár és Beszterce-Naszód megyét érinti.
    A vízügyi szakemberek szerint péntek délutántól szombaton délig a Visó, az Iza, a Lápos, a Túr, a Nagy-Szamos és a Szamos Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megyei kisebb mellékfolyóin áll fenn az áradás veszélye.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó