Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megölte nagyapját egy fiatal férfi

2017-06-13 12:19:21

Őrizetbe vettek egy fiatal férfit, aki két évvel ezelőtt megölte a nagyapját, majd elrejtette a holttestet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a honlapján.

    A közlemény szerint egy férfi 2016 novemberében tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. A rendőrség elrendelte az idős férfi körözését, de mivel az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak a körülmények, a BRFK életvédelmi osztálya idén márciusban büntetőeljárást indított.
    A nyomozás során kiderült, hogy az Újbudán lakó idős embert a szomszédai 2015 tavaszán látták utoljára, az előtt csak az unokája, a budapesti M. Márk látogatta, aki időközben a többi családtagjával megszakította a kapcsolatot. A 25 éves férfi a nagyapja lakását az eltűnés után hamis aláírással ellátott adás-vételi szerződéssel eladta, és rendszeresen felvette a rokona nyugdíját.
    A nyomozók pénteken M. Márk Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták az idős férfi holttestét. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.
    A fővárosi rendőrök M. Márkot hétfő este emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerte a nyomozóknak, hogy 2015 áprilisában ő ölte meg nagyapját, és a holttestét később elrejtette.
    A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.