Gedeon napja van. | 2024.03.28

Putnok várja a megyét

2017-06-12 12:35:00

A rendőrségi bemutatótól a habpartin át a Fenyő koncertig számtalan érdekes programmal várja a látogatókat szombaton a III. Megyenap Putnokon – tudtuk meg Török Dezsőtől, a megyei közgyűlés elnökétől. A gömöri város jó házigazda szeretne lenni, mint Tamás Barnabás polgármester megjegyezte: kicsik vagyunk, de nagy a szívünk!

Sajtótájékoztató a III. Megyenapról

„A III. Megyenapot június 17-én szombaton délelőtt 10 órai kezdettel Putnokon, a Városi Sportcsarnok előtti téren rendezzük meg” – jelentette be Török Dezső az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Emlékeztetett rá, hogy a megyei közgyűlés 2014-ben döntött a középszintű összetartozást erősítő rendezvény életre hívása mellett. Az időpontja II. Rákóczi Ferenc magyar földre lépésének napja, június 16-a (vagy a legközelebbi hétvége). Az ország megyéinek mintegy kétharmada hívott életre hasonló rendezvényt.

Az első megyenapnak Szerencs, a másodiknak Tokaj adott otthont, az idén pedig a megyejárás keretében a magyarországi Gömör központja, Putnok következik. A programot ismertetve kitért rá, hogy az egész nap, ingyen látogatható rendezvényen lesznek gyermek műsorok, koncertek, értékdíj átadó és számos kísérő rendezvény is. A határon túli partnerek is képviseltetik magukat a közös rendezvényen, amelyre a megye minden részéből várják a látogatókat.

A nagy hagyományú Gömör expóhoz és a Krumpli Fesztiválhoz hasonlóan szeretnék, ha a megyenap is sikeres lenne Putnokon, ezért mindent elkövetnek – jelentette ki Tamás Barnabás. Emlékeztetett rá, hogy a történelmi Gömörből Trianon után csupán 23 település maradt Magyarországon és Putnok városa volt a megyeszékhely.

Az országban sokan nem is tudnak mást Gömörről, mint a mesét, amely szerint Mátyás király itt kapáltatta meg a főurakat. Szeretnék magukat megmutatni, ezért is vette örömmel, hogy a megyei önkormányzat választása Putnokra esett. Egyúttal a megyejárás keretében az önkormányzat is bemutatkozik a lakosságnak.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és családját a 2017. június 17-én (szombaton) Putnokon a Városi Sportcsarnok előtt tartandó III. Megyenapra.

Kapcsolódó rendezvények:


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktárba felvett értékek kiállítása
Családi Klímanap
Rendőrségi bemutatók
Gyermekprogramok 10:00 – 18:00 óráig
Europe Direct Információs Sátor
A műsorszámok között a települési értéktárak bemutatkozása.

Program:

 
A rendezvények egész nap díjmentesen látogathatók.