Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: megdöbbentő, hogy az MSZP és Bárándy Péter egy terroristát véd

2017-06-09 16:06:00

A Fidesz alelnöke megdöbbentőnek nevezte, hogy az MSZP egy tíz év börtönbüntetésre ítélt "terroristát", Ahmed H.-t menteget és hogy a szír férfi védelmét Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere látja el.

    Németh Szilárd pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, kíváncsi arra, hogy a volt szocialista miniszter, Bárándy Péter hogyan keveredett az első fokon elítélt Ahmed H. közelébe és vállalta  el a "terrorista" védelmét. Az MSZP és a teljes baloldal mentegetni próbál egy terrorizmus miatt elítélt férfit, akit ki akarnak hozni a börtönből, és ehhez a szocialisták minden eszközt felhasználnak - tette hozzá.
    Az elmúlt hetek MSZP-s nyilatkozatai, minden megszólalásuk, a parlamenti viselkedésük azt mutatja, hogy "megkapták a forgatókönyvet, lediktálták nekik, hogy mi a dolguk" a parlamentben, mert azt a célt kell szolgálniuk, hogy felépülhessen a Soros György által megálmodott világ - fogalmazott a képviselő.
    Az MSZP megígérte, ha ők kerülnek hatalomra, akkor lebontják a kerítést, beengedik az illegális migránsokat, elfogadják és teljesítik a betelepítési kvótát - közölte az alelnök. Szavai szerint a szocialisták mostani és korábbi tevékenysége alapján jól látható, hogy nemcsak Ahmed H., hanem valamennyi "terrorista" mellett kiállnának, a szír férfihoz hasonlókat kiengednék a börtönből és azt mondanák, hogy amit tettek, az nem terrorizmus, az nem veszélyes.
    Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy néhány héttel korábban az Európai Parlament egy, az országot elítélő uniós határozatban próbálta mentegetni Ahmed H.-t. A szöveg megfogalmazásában "egy Péter Niedermüller meg egy Benedek Jávor nevű is részt vett, hogy a Soros György által tollba mondottakat leírja" - mondta. 
    Az uniós határozat azt állítja, hogy egy tisztességtelen bírósági eljárás során ítélték el a férfit, pedig az eljárás a demokratikus jogállami szabályok szerint zajlott - mondta Németh Szilárd.
    Szavai szerint a szír férfi volt a 2015. szeptember 16-i határkerítés elleni támadás fő szervezője, aki egy hangosbeszélőn keresztül bíztatta az embereket, hogy dobálják meg a rendőröket, akik közül többen is súlyos sérüléseket szenvedtek.
    A nyomozás során az derült ki, hogy a férfinak hét útlevele van schengeni vízummal, ami önmagában bűncselekmény - mondta. Az is kiderült, hogy Ahmed H. Cipruson egy hatalmas villát épít magának, az "ember úgy tele van pénzzel, hogy az csak na" - tette hozzá. A képviselő úgy látta, hogy a férfi azért keveredett a migránsok közé, mert a "Soros György által fenntartott migránsmaffia tagja".
    A Fidesz szerint minden politikusnak az a legfontosabb dolga, hogy minden áron megvédje a magyar emberek biztonságát - összegezte véleményét.
    Arra a kérdésre, hogy miért nevezi Ahmed H.-t terroristának, amikor az ellene hozott ítélet még nem jogerős, azt felelte, azért, mert a férfit első fokon terrorizmusért ítélték el és bízik benne, hogy másodfokon is ugyanez az ítélet születik majd.
    Az Origo értesült arról, hogy az eddigi kirendelt ügyvéd helyett a jövőben Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védi a novemberben terrorizmus vádjával első fokon, nem jogerősen tíz évre ítélt  Ahmed H.-t. A portál elérte a korábbi ügyvédet, Sebők Balázst, aki megerősítette, hogy már nem ő védi a szír férfit.