Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tarlós: a főváros pénzmaradványa várhatóan a projekt teljes befejezését biztosítja

2017-06-09 10:02:00

Tarlós István főpolgármester szerint a főváros gazdálkodásából származó pénzmaradvány várhatóan biztosítja a 3-as metróvonal felújításának teljes befejezését.

    A főpolgármester pénteken az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy a pénzmaradvány várhatóan nemcsak az új tenderkiírásra szoruló két felújítási - a déli és a középső - szakasz költségeit biztosítja, hanem a projekt teljes befejezését.
    Ez egyelőre semmilyen mértékben nem érinti sem a Európai Unió által támogatott, sem az Európai Beruházási Banki hiteléből tervezett fővárosi projekteket - közölte.
    Tarlós István kiemelte: a munkálatokat el tudják kezdeni, hiszen a kormánnyal érvényes támogatási szerződésük van 137,5 milliárd forintról. 
    Tehát a munkának a fedezete megvan, az északi szakasz állomásaival és a teljes alagúttal megkezdődhet a 3-as metróvonal felújítása - tette hozzá.
    Tarlós István megjegyezte azt is, az előbbiek munkálatai lényegesen kevesebbe kerülnek, mint a jelenleg rendelkezésre álló fedezet.
    A főpolgármester kijelentette: az ügyben nem vitatkozik senkivel, a főváros érdeke, hogy metróvonal megújuljon, és ezt meg fogják oldani. 
    "Szerencsére gondoltam már korábban rá, hogy itt a finanszírozás körül nem biztos, hogy rendben lesz minden" - jegyezte meg.
    Tarlós István elmondta azt is, hogy Brüsszelben egy küldöttség tárgyal majd arról, hogy az Európai Unió engedné-e a pénzmaradványból származó forrás felhasználását a déli és a középső szakasz befejezéséhez, nem lenne-e ennek valamilyen szankciója.