Emma napja van. | 2024.04.19

Nézőpont: stabil többséget szerezhetnek a konzervatívok

2017-06-07 07:01:04

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint stabil többséggel nyerheti meg Theresa May konzervatív párti miniszterelnök a csütörtöki előrehozott választásokat Nagy-Britanniában.

    Fodor Csaba az M1 aktuális csatornán szerdán úgy fogalmazott: akár 50-60, de bizonyos becslések szerint 80 mandátumnyi többséget is szerezhetnek a konzervatívok a Munkáspárttal szemben.
    Hangsúlyozta, kulcskérdés, hogy a következő kormány hogy áll a Brexithez, a britek kilépéséhez az Európai Unióból. Mint mondta, Jeremy Corbyn, az ellenzéki Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje felvetette, akár meg is lehetne fordítani a folyamatot. Ez a lehetőség a Nézőpont ügyvezetője szerint nem valószínű, azonban ha Theresa May szempontjából nem lesz egyértelmű az eredmény, az hatással lehet a tárgyalásokra.
    Jelezte: vannak más problémák is, amelyekkel Nagy-Britanniának szembe kell néznie, ilyenek a terrorizmus és a bevándorlás kérdései.
    Fodor Csaba szerint Theresa May "lépéskényszerbe" került, mert több terrorcselekmény történt az országban idén és rosszul jött neki, hogy Jeremy Corbyn szóvá tette, belügyminisztersége idején csökkentették a rendőri erők létszámát.