Andrea napja van. | 2024.04.18

Nyugatnak fontosabbak az állatok jogai a keresztényekénél

2017-06-06 03:25:53

Nikodémusz metropolita, Moszul szír ortodox érsekének nyája az egyike azoknak, akik még beszélik Krisztus nyelvét, az arámi nyelvet a világon. „Biztonságra és jogrendre van szüksége a keresztényeknek Irakban, de úgy tűnik, ezt senki sem kínálja fel számukra” – nyilatkozta Dauod Matti Sharaf, moszuli szír ortodox érsek a National Catholic Register amerikai katolikus lapnak. Nikodémusz metropolita volt az utolsó püspök, aki elhagyta Moszult, amikor az ún. Iszlám Állam elfoglalta az iraki várost 2014-ben.

Az ortodox főpásztor azzal vádolja az amerikai vezetőket és szövetségeseiket, hogy tönkretették hazáját 

beszélgetésben kemény szavakkal illeti a Nyugatot, amely a békák jólétét előrébb helyezi a keresztényekénél. Véleménye szerint a Nyugatnak fel kell ébrednie az iszlám fenyegetése miatt. Az ortodox főpásztor azzal vádolja az amerikai vezetőket és szövetségeseiket, hogy tönkretették hazáját, Irakot. A 40 éves metropolitától 

az Egyesült Királyság decemberben megtagadta a beutazási engedélyt annak ellenére, hogy hivatalos meghívást kapott egy találkozóra Károly herceggel. 

Az amerikai katolikus újsággal megosztotta nézeteit az iszlámról és kiemelte miért értékeli nagyra a példát, amelyet Magyarország mutat a közel-keleti keresztények iránti tisztelet terén.

(IDE KATTINTVA ELOLVASHATJA A TELJES CIKKET ERETIBEN)

Forrás: Vatikáni Rádió