Csongor napja van. | 2024.04.16

Kósa: a baloldaliak többsége is egyetért a Fidesz migrációs politikájával

2017-06-04 14:35:00

Az MSZP-s és a baloldali választók döntő többsége is egyet ért a Fidesz migrációs politikájával - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

    Hozzátette: ez kiderült a számokból is, és nemcsak a közleménykutatásokból, hanem a népszavazás eredményéből, a nemzeti konzultációban 1,7 millió ember visszaküldött válaszából. 
    Maga Hiller István (az MSZP Országos Választmányának elnöke) is azt mondta, a kerítés nem jó dolog, de mutasson már valaki egy jobb megoldást - mondta Kósa Lajos.
    A Fidesz frakcióvezetője szerint szükséges mind a jogi, mind a határzár, de a szocialisták mind a kettőt el akarják bontani. Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének az első útja Brüsszelbe vezetett - említette meg. Kérdés, mennyi pénzt, milyen támogatást fogadott el cserébe azért, hogy elárulja a magyar biztonságpolitikát, lebontsa a kerítést - tette hozzá.
    Kifejtette: Brüsszelnek és Soros Györgynek nem tétel a magyar választó. Soros György már számtalanszor bebizonyította, hogy milliókat képes nyomorba dönteni, csak azért, hogy néhány milliárddal több legyen a vagyona. De az már meghökkentő, hogy Brüsszelt nem érdekli a magyar emberek véleménye, holott az a dolga, hogy az európai emberek akaratát figyelembe vegye. Az Európai Unióban százmilliós nagyságrendben vannak azok, akik ellenzik Brüsszel migrációs politikáját, mert látják, hogy katasztrófába visz - fogalmazott.
    Kósa Lajos hangsúlyozta: a magyar kormány megvédi az országot, az Európai Uniót a brüsszeli bevándorláspolitikával szemben.