Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hoppál Péter: a nemzeti egység ma ismét erős

2017-06-04 08:48:00

A kultúráért felelős államtitkár szerint ma Magyarországon egyre többen képesek felismerni, hogy közösségünk fontos és erős.

    Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint Hoppál Péter a Pécs-vasasi Trianon-emlékműnél a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott szombati megemlékezésen arról beszélt, hogy a nemzeti egység ma ismét erős.
    "A történelmi-kulturális összetartozás nem torpan meg az egykor önkényesen meghúzott politikai vagy földrajzi határokon" - hangoztatta a politikus, majd az erős közösséghez való tartozás és a közös kultúra "mindennél nagyobb" megtartó erejét hangsúlyozta.
    Szavai szerint politikai elhatározás kérdése, hogy "gondolataink átnyúlnak-e a jogi határokon és programjaink tervezésekor bevonjuk-e mindazokat, akik a fővárostól távol vagy a külhoni területeken, akár annál is messzebb élnek".
     Hoppál Péter a nemzeti egységre utalva leszögezte: "jogunk van mindezt megtartani, megőrizni és megvédeni,(.) ezt senki nem fogja megtenni helyettünk".
     A megemlékezésen Albert Tibor, az erdélyi Tusnádfürdő polgármestere arról beszélt, hogy "a külföldről és belföldről érkező politikai támadások közepette a székelyek kiállnak a magyar nemzet és annak miniszterelnöke mellett".
    A megemlékezésen Albert Tibor és Hoppál Péter a nemzeti összetartozást szimbolizáló fát ültetett. A pécsi önkormányzat, civil szervezetek és pártok helyezték el koszorúikat a Pécs-vasasi templomkertben található emlékműnél - írták.