Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tuzson: a sikeres nemzeti konzultáció erőt ad a kormánynak

2017-06-03 09:48:00

A sikeres nemzeti konzultáció erőt ad a kormánynak, amely az eredmény tükrében "nyugodtan" felléphet erélyesen Európában, vétót emelhet bizonyos kérdésekben - jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

    Tuzson Bence hangsúlyozta: minden színtéren sokkal erősebb lehet a kabinet, ha ennyi ember egyetért és kiáll a politikája mellett.
    Az államtitkár szerint Soros György "zűrzavaros", "maffiaszerű" hálózatot működtet, amely pénzügyi szempontból is teljesen átláthatatlan. A cél, hogy átláthatóvá tegyék a rendszert, ez minden magyar érdeke - nyomatékosította.
    Tuzson Bence "érdekes véletlennek" nevezte, hogy Soros György ugyanakkor tárgyalt Brüsszelben, mint amikor Botka László szegedi polgármester, MSZP miniszterelnök-jelöltje. Fontos, hogy nyilvánosságra kerüljenek a megbeszélések részletei, mivel Botka László korábban bejelentette, hogy lebontaná a határon a kerítést - mondta.
    Magyarország érdeke azonban a biztonság megőrzése, és ennek elérésében semmi sem rendítheti meg a kormányt - szögezte le az államtitkár.