Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Stemp okoshőmérőt fejlesztő vállalkozás 110 millió forintos befektetést kap egy Exim tőkealaptól

2017-06-02 16:30:00

 

Több lépcsőben 110 millió forintot fektet a magyar Stemp márkájú okoshőmérőt fejlesztő vállalkozásba a magyar tulajdonú GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Exim Növekedési Magántőkealap - közölték a cégek pénteken az MTI-vel.

    A közlemény az Exim Növekedési Magántőkealapon keresztül az alapkezelő többségi részesedést szerzett a Krajcsik Zsolt feltaláló által tavaly alapított, okoshőmérőt fejlesztő Biophilia Kft.-ben.
    A tőkebefektetésnek köszönhetően megkezdődhet a Stamp márkájú okoshőmérő sorozatgyártása, felkészülés a nemzetközi értékesítésre, és a termék megjelenhet a több száz milliárd dolláros nagyságrendű globális e-health piacon. Becslések szerint 2022-re 308 milliárd dollárra nőhet a globális e-health piac, amelynek egyik alapját a hordható okoseszközök jelentik - tették hozzá.
    Az okoshőmérő egy cserélhető tapasszal testre ragasztható, kisméretű hőmérő, amely folyamatosan méri a testhőmérsékletet. Az adatokat egy beépített bluetooth-egységén keresztül azonnal továbbítja a speciálisan erre a célra fejlesztett mobiltelefonos applikációba. A tervek szerint a termék a jövő év elejétől lesz elérhető a piacon - írták.
    A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. jelenleg négy alapot kezel 81 millió euró összértékben. Ezek közül kettő az Európai Unió Jeremie programja alapján indított kockázatitőke-alap, a másik kettő magántőkealap. Ez utóbbiak elsődleges célpontjai az érettebb szakaszban lévő vállalkozások, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező társaságok.