Auguszta napja van. | 2024.03.29

Biztonságos befektetéseikkel gyarapították vagyonukat a Pallas Athéné Alapítványok

2017-05-31 20:45:00

 

A Pallas Athéné Alapítványok 1,31 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat az alapításuk óta, biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásuk eredményeképpen - közölték az alapítványok szerdán, miután honlapjukon közzétették a 2016. évre vonatkozó, könyvvizsgáló által jóváhagyott pénzügyi kimutatásaikat.

 

    Az alapítványok nyilvánosságra hozták egyszerűsített beszámolójukat a közhasznúsági melléklettel együtt, valamint részletes tájékoztatást 2016-os szakmai tevékenységükről. 
    A közlemény tájékoztat arról, hogy az átlátható, prudens működés érdekében az alapítványok negyedévente kimutatást közölnek vagyonelemeik helyzetéről és ingatlanvagyonukról is.
    Az alapítványok 2016-os eredményeit tekintve a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) zárt (több mint 255 millió forint) a legnagyobb nyereséggel, míg a legkisebb adózott eredményt a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány (PADOC) érte el 11,79 millió forinttal. 
    Az alapítványok korábbi közlése szerint a március 31-i állapot azt mutatja, hogy a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott, összesen 266,4 milliárd forintnyi alapítói vagyon  267,71 milliárd forintra emelkedett. A hat alapítvány és az általuk alapított gazdasági társaságok összességében 156,06 milliárd forintot magyar állampapírban, 21,53 milliárd forintot bankbetétben, 73,12 milliárd forintot ingatlanban tartanak, 17 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be.
    A Magyar Nemzeti Bank által 2013 december és 2014 júniusa között hat alapítványt hozott létre: a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítványt, a Pallas Athéné Domus Concordiae (PADOC) Alapítványt, a Pallas Athéné Domus Scientiae (PADS) Alapítványt, valamint a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványt (PAGEO), illetve a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványt (PADMA) és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványt (PADI).