Andrea napja van. | 2024.04.18

Iraki embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden

2017-05-29 08:03:12

Vádat emeltek két iraki embercsempész ellen, aki a szerb-magyar határ térségéből akart migránsokat Nyugat-Európába szállítani - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfiakat vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.
    A vádirat szerint az egyik finnországi lakhelyű férfi társával vállalkozott arra, hogy más embercsempészek által Szerbiából a zöldhatáron keresztül Magyarországra juttatott migránsokat továbbszállít az Európai Unió belseje felé. A vádlottak 2016. október 10-én egy-egy, a megbízóiktól kapott angol, illetve magyar rendszámú autóval Domaszék közelébe hajtottak. Az egyik férfi feladata a migránsok szállítása volt, másikuk felvezetőként a rendőröket segítette volna elkerülni.
    Az indulást követően nem sokkal a rendőrök ellenőrizni akarták a járműveket, de a vádlottak továbbhajtottak. Rövid autós üldözés után akkor fogták el őket, amikor az egyik sofőr Szegeden az autójával egy körforgalomnál jelzőtáblának és padkának ütközött, és kénytelen volt megállni - tudatta a csoportvezető ügyész.