József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: a balliberálisok migránsokkal kezelnék a népesedési problémát

2017-05-27 18:25:00

 

A Fidesz szerint a magyar és európai baloldal azért támadja a kormány határvédelmi és családsegítő intézkedéseit, mert ők nem gyerekekkel, hanem migránsokkal kezelnék a népesedési problémát.

    Halász János, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: ez a magyarázata annak is, hogy az elmúlt napokban az ellenzéki pártok miért támadták "kéz a kézben" a Budapesten megrendezett családok világtalálkozóját, és azon keresztül a kormány családpolitikáját.
    A frakciószóvivő szerint Brüsszel, Soros György, az európai baloldal és a magyar balliberálisok "azt akarják, hogy migránsokból álljon Európa: alapjaiban akarják lecserélni és megváltoztatni Európa lakosságát, kultúráját, értékrendjét, nem akarnak erős nemzeteket és erős családokat". Ezért támadják a kormány családpolitikáját, és támogatják a bevándorlást - tette hozzá.
    Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy ha a szocialisták kerülnek kormányra, akkor lebontják a déli határvédelmi kerítést, és "azt is tudjuk, hogy a baloldal a betelepítési kvóta végrehajtására is kész" - fogalmazott Halász János, hozzátéve: ezzel azonban a nemzet gyengítéséhez asszisztálnak.
    A héten bejelentett családvédelmi akcióterv parlamenti szavazásánál ki fog derülni, hogy melyik oldalon állnak a balliberálisok - fűzte hozzá.