Auguszta napja van. | 2024.03.29

A fővárosi tűzoltók közel 100 helyen avatkoztak be a vihar miatt

2017-05-24 08:31:00

A fővárosi tűzoltók kedden este 10 óráig közel száz helyen avatkoztak be a kora esti órákban a fővárost is elért vihar miatt; jellemzően faágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, amelyek felső vezetékekre vagy járművekre zuhantak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

    Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe betört esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat, akiknek munkáját  önkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek és polgárőr egyesületek is segítették. 
    A közlemény szerint a II. kerületben például egy óvoda alagsori helyiségébe folyt be víz, és több mint egy méter magasan gyűlt össze. A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton egy terebélyes fa dőlt egy autóra, ahogy a Százados úton, a VIII. kerületben is kidőlt fa rongált meg egy kocsit. A Városligetben ötven-hatvan centiméter mély pocsolya nehezítette a trolibusz közlekedését. A pocsolyában egy mentőautó is elakadt. 
    Mindeközben a solymári, a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókat és a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották egy pilisvörösvári 150 négyzetméteres családi ház tetőterében keletkezett tűzhöz, amit vélhetően villám okozott. Az épületből négyen menekültek ki, senki nem sérült meg. A lángokat húsz tűzoltó öt vízsugárral fékezte meg.