Tivadar napja van. | 2024.04.20

Igazgatóválasztás a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolába

2017-05-19 08:07:55

Június harmincadikán jár le a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola mostani igazgatójának a vezetői megbizatása. Az elmúlt években jelentősen átalakult az iskolai vezetők kinevezési rendje. Míg 2012-ben nyílt szavazással választották meg az oktatási intézmény jelenlegi igazgatóját, addig 2017-ben egy hosszadalmas és bonyolult procedúra végén nevezi ki az új vezetőt Balog Zoltán az EMMI minisztere.  

A Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetői posztjának elnyerésére három pályázat érkezett, amelyből egy érvénytelen volt. Érvényes pályázatot nyújtott be Kondorné Sztojka Ágnes az Aggteleki Általános Iskola igazgatója és Fürjes Gáborné-Csépányi Ágnes a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója. 

Május 16-án maratoni ülésen, titkos szavazással alakította ki a véleményét a pályázatokról az iskola tantestülete és technikai dolgozói, május 17-én pedig a kazincbarcikai képviselő-testület hozott véleménynyilvánító határozatot.

"Az igazgató-választási eljárásban a szereplők véleményt mondanak a döntés előkészítéséhez. Véleményt mond a tantestület, mint szakmai közösség, véleményt mond az intézmény teljes dolgozói kara, Kazincbarcika Önkormányzat Képviselő-testülete, az Intézményi Tanács stb... de a döntést az EMMI-t irányító miniszter hozza meg. " 

 

"A tantestület véleménnyilvánító ülésén meglepő eredmény született, mert a szakmai közösség, vagyis a pedagógusok szavazatának közel felét kapta Kondorné Sztojka Ágnes, amely szám megmutatkozik az össz dolgozói szavazatokban is. Vagyis a számok elemzése alapján bátran állítható, hogy a Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusainak fele Kondorné intézményvezetői kinevezését támogatja."