Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újabb emberölést ismert be az előzetesben egy kiskunhalasi férfi

2017-05-16 12:44:00

 

Beismerte egy 55 éves kiskunhalasi nő megölését is az a helyi férfi, akit tavaly nyáron tartóztattak le egy idős férfi meggyilkolása miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján. 

 

    A közlemény szerint a nő holttestét 2012. május 20-án találták meg Kiskunhalason, a Rekettye puszta egyik dűlőútja mellett. Az akkori szakvélemény alapján azonban úgy gondolták, hogy a nő közlekedési baleset áldozata lett. 
    Tavaly februárban Kiskunhalas külterületén, a Bogárzó pusztai erdőben csontmaradványokat találtak, ezzel kapcsolatban nyáron emberölés gyanúsítottjaként őrizetbe vették S. Mihályt. A rendőrség adatai szerint a férfi 2011 szeptemberében, kiskunhalasi tanyáján egy közös zöldséglopás tervezése közben veszett össze ismerősével. A gyanúsított akkor úgy idézte fel a történteket, hogy indulatból meglökte az idős férfit, aki elesett, megsérült a fején, ő pedig hagyta meghalni. A holttestet a tanyán elásta, 2015 őszén azonban kiásta és a maradványok egy részét az erdőbe vitte. 
    A férfi elfogása után a nyomozók megvizsgálták a 2012. májusi halálesetet, mivel az nem messze a gyanúsított tanyájától történt. A nyomozás során kiderült, hogy S. Mihály 2012. május 19-én késő éjjel a dűlőút melletti erdőben várta az általa ismert asszonyt. Kesztyűt húzott, a cipőjére ruhadarabokat tekert, majd a kerékpárját toló asszonyt ruhába burkolt kalapáccsal többször fejbe verte. A nő belehalt sérüléseibe, holttestét az elkövető az út szélére húzta. 
    A férfi beismerte ezt az emberölést is, de a gyilkosság indoka egyelőre ismeretlen.